26 și-un pic

Mulți ani trăiascăăă, laaa mulți ani! Da, merci, merci!

 

Acum două zile a fost iar ziua mea. Ce? Cum? Da, da, astăzi am 26, o lună și două zile.

Cu o săptămână înainte de ziua mea, deci 7 iulie 2020, m-au luat stările melancolice. Aleluia, este ziua mea, vai, cum au trecut anii. Păi cum au trecut, drama girl? Fain!

Am trecut prin tot felul de situații care m-au adus aici și , ghici ce, mă bucur maxim de cine sunt, cum sunt și unde sunt. Cred că mai am încă foarte multe de descoperit, cine știe pe unde mă mai duce viața.

Prin 2018 îi spuneam verișoarei mele că mi-aș dori să am curajul să plec din România, iar ea era foarte încântată de ideea mea, ținând cont de faptul că își dorea foarte tare să fim din nou împreună .

Oamenii

 

Lucrurile se pot schimba de la o zi la alta. Am început să analizez fiecare întâmplare căci prea se întâmplă să întâlnim niște oameni, să întâmpinăm niște situații. Așa prinzi gustul vieții, așa înveți niște chestii pe care le conștientizezi treptat. Dacă ai senzația că ți se dă lecția și tu imediat înveți, hahaha, mă faci să râd. Nu funcționează așa DELOC!

Pe parcursul acestor wow ani am băgat multe la cap. Să n-ai cumva senzația că am învățat lucrurile așa hopa-hopa Penelopa, nu! Eu realizez niște treburi, îmi dau seama de ele abia după ceva vreme. Multă vreme mi-a luat ca să-mi dau seama că fac această maximă greșeală. De ce zic greșeală? Dacă îmi făceai ceva rău, nu știu, un flăcău pierdut în spațiu se despărțea de prea minunata Dana sau o prietenașă considera că nu sunt suficient de prietenă pentru ea sau n situații în timpul școlii, liceului, facultății și , mai ales, la muncă, te puneam la zid și te criticam: vai, ce om ești, cum să faci așa ceva, bla bla. Acum le iau mai calm. Și dacă alegi să pleci, au revoir, arrivederci, tschüß. 

Încerc din cele mai mari răsputeri să nu mai pun pe nimeni la zid. Decizia ta este decizia ta. O respect, nu este neapărat sigur că o voi accepta, am și eu suflet (că să vezi, nu pot trece așa ușor peste niște întâmplări), dar o respect.

și lecțiile lor

 

Trecem la miezul subiectului.

  1. răbdare – vorbă mare : cu răbdarea, treci marea. Când am început să muncesc în Olanda, nu aveam răbdare deloc cu mine. Voiam să știu repede tot, să mă descurc mai repede cât mai bine. Trebuie să înveți să ai răbdare cu tine, să înțelegi că în primul rând ești om, nu un robot. Ai nevoie de timp în orice faci.
  2. învățare continuă: dacă ai ajuns într-un punct, asta nu înseamnă că trebuie să te oprești, să stagnezi în punctul respectiv și aia a fost. Îmi place să învăț mereu ceva nou, mă plictisesc foarte repede, am nevoie de ceva nou mereu. Îmi pierd interesul dacă nu există ceva nou (de învățat).
  3. oamenii: unii rămân, alții pleacă, ia cele mai faine lecții de la ei și nu te focusa niciodată pe ce a fost rău la ei.

Tot lecții…

 

  1. dorințe: dacă îți dorești să faci ceva, ești sigur de ceea ce îți place și ai încredere în ideea ta, nu sta la discuții: trebuie să o faci!
  2. organizare: nu programul dezorganizat, lipsa de somn, nopțile pierdute, nu asta te face să evoluezi, știi, nu? Un program bine pus la punct, idei notate, acestea vor face diferența.
  3. interacțiune: trebuie să intri în contact cu cât mai mulți oameni dacă vrei să evoluezi, te-aș sfătui să alegi chiar oamenii mai mari decât tine, au mai multă experiență de viață și poți învăța mult mai multe. Nu te simți prea mic față de ei, nu te simți inferior. Toți trecem prin etapele dezvoltării. Ai încredere în tine!
  4. challenge: ai nevoie de câte un challenge personal. Puneți o dorință și lucrează pentru ea. Vrei să înveți programare? Pune-te și învață. Vrei să înveți o limbă străină? Pune-te și învață! Demonstrează-ți că poți face orice îți propui! Dacă îți dorești ceva cu adevărat, nimeni și nimic nu te poate opri!
  5. prioritate: creează-ți priorități. Înțelege că este dreptul tău să alegi ce vrei să fie prioritar sau nu în viața ta. Nu te simți vinovat că nu poți accepta o invitație din partea cuiva pentru că aveai altceva în plan, chiar și o zi de relaxare. Do it for yourself!
  6.  fără scuze: nu mai căuta să te scuzi pentru orice. N-am făcut sport pentru că am muncit până la 9 seara, n-am citit pentru că mă durea capul. Lasă telefonul, mai lasă și Instagramul si Facebookul. Pune mâna și fă ceva productiv!
  7. timp și înțelegere: acordă-ți timp și fii înțelegător cu tine însuți. Nu te mai critica, nu mai cere 100%. Este normal să greșești, este normal să ai tot felul de stări și gânduri. Este natural! Apropo, eu lucrez constant la treaba asta. Sunt perfecționistă, vreau totul de 10. Perfecțiunea e tare toxică. Lucrez la fiecare lecție în parte, știu că este loc  și de mai bine (MEREU).
Anii, iubirile și paharele de vin nu se numără niciodată, se trăiesc.

Hai, pe tura următoare

Pup prin mască!

 

 

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *