5 metode de învățare a unei limbi străine

Pentru că suntem într-o evoluție continuă și umanii au început să “voyajeze” din ce în ce mai mult, evident, au nevoie de un instrument de comunicare care să depășească nivelul de Google Translate. Așa că m-am gândit să-ți împărtășesc următoarele metode care au un impact WOW asupra cunoștințelor noastre lingvistice.

Untitled-1.jpg

a. Suntem conectați în majoritatea timpului la muzică.

Dacă tot vrem să învățăm o limbă străină, ce-ar fi să ascultăm muzica respectivă conștient de ce-am putea învăța din ea. Ca să reușești să înveți ceva, ar fi bine să cauți și versurile acelei melodii: îți îmbogățești vocabularul și îți corectezi pronunția.

b. Filmele/serialele

Ele reprezintă un alt instrument super la îndemână de care suntem dependenți. Cine nu se uită la filme?Cine nu urmărește un serial? Un truc super fain este vizionarea online a acestora. De ce? Avem posibilitatea să alegem limba pe care să o aibă subtitrarea.

c. Podcast 

Când eram la Master, am avut un examen bazat pe treaba asta, era fascinant, dar și foarte stresant, era vorba despre Traducerea Simultană.

Avei aici un link super fain, dar dacă utilizezi Youtube-ul, scrie doar “podcast francais” și vei găsi tot felul de video-uri, iar pentru limba engleză ai un link, click aici.

d. Programele TV

Eu mă uit la emisiuni pe Youtube, nu prea folosesc T.V-ul.
Radio. Eu am niște aplicații pe telefon și când merg la alergat, călătoresc sau fac curățenie, ascult radio străin. Iar telenovelele (soap opera) sunt super practice, văleleu, de unde crezi că știe toată lumea spaniolă? Din Înger Sălbatic, Maria Mercedes, Rebelde, Salome.

67386374_357311694953688_8982615866961035264_n

2

Există foarte multe aplicații. Verifică recenziile aplicațiilor înainte să le iei de bune. Cât despre grupurile pe Facebook, ai fi surprins să vezi câte sunt. Te ajută mult interacțiunea pe Facebook sau Insta. Poți face chiar un schimb de experiență cu cineva doritor să învețe limba ta maternă.

67591098_446400012871832_6991022708418936832_n

 

3

Targetul nostru de cuvinte pe zi. Da, ele pot fi notate pe o agendă sau pe telefon. Am folosit multă vreme o aplicație care se numește WordBit, puteai să deblochezi telefonul doar după ce vedeai traducerea unui cuvânt.

Pentru că sunt mulți specialiști care spun că într-o astfel de situație apelăm la memoria de scurtă durată, va trebui să o îmbunătățim. Prin propriul exemplu, evident, eu îmi verific bagajul de cuvinte vorbind în engleză sau franceză. Da, mai vorbesc singură, este un exercițiu foarte bun. Este important să mă aud, verificându-mi pronunția.

4

Eu caut informații despre fotografie, editare, rețete, tehnici de predare. Ai toată libertatea din lume, analizezi cât vrei documentele, nu te presează nimeni și poți reveni asupra lor ori de câte ori ai nevoie.

5

Suntem în era multitaskingului deci învățatul unei limbi străine și alergatul se îmbină armonios. Pe mine mă ajută.  Mă concentrez la ce ascult în căști și timpul trece mult mai ușor.

SĂ VĂ FIE DE FOLOS !

0 comments

  1. Felicitari! a devenit realitate! entuziasmul si usurinta cu care ai imbinat informatiile imi incanta inima si imi da curaj sa le pun in aplicare ! te astept cu urmatoarele propuneri om frumos si pretios!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *