5 metode de învățare a unei limbi străine

Pentru că suntem într-o evoluție continuă și umanii au început să “voyajeze” din ce în ce mai mult, evident, au nevoie de un instrument de comunicare care să depășească nivelul de google translate. Așa că m-am gândit să împărtășesc cu voi următoarele metode, de care suntem mai mult sau mai puțin conștienți de faptul că le folosim zilnic/ periodic, dar care au un impact WOW asupra cunoștințelor noastre lingvistice.

Untitled-1.jpg

Suntem conectați în majoritatea timpului la muzică , dar ce-ar fi să-i mai găsim un folos (pe lângă cel de relaxare). Dacă tot vrem să învățăm o limbă străină, ce-ar fi să ascultăm muzica respectivă conștient de ce-am putea învăța din ea (mă rog, sunt unele melodii din care nu prea ai ce învăța, dar nu discutăm acum despre asta). Ca să reușiți să învățați ceva, ar fi bine să căutați și versurile acelei melodii (v-ar fi de mare ajutor dacă ați ști și câteva reguli de pronunție în limba respectivă): vă îmbogățiți vocabularul și vă corectați pronunția.
Filmele/serialele reprezintă un alt instrument super la îndemână de care suntem dependenți (cine nu se uită la filme???cine nu urmărește un serial??? CAM TOȚI). Un truc super fain este vizionarea online a acestora, de ce?, păi avem posibilitatea să alegem subtitrarea (vrem sa învățăm engleză/germană/spaniolă s.a.m.d., alegem subtitrarea în funcție de originea filmului/serialului -evident dacă este în spaniolă…doar nu voi alege subtitrarea în germană, aici m-ar ajuta la partea bilingvă, dar asta-i altă discuție).
Podcast – când eram la master, am avut un examen bazat pe treaba asta, era fascinant, dar și foarte stresant -era vorba despre traducerea simultană.

Aveți aici un link super fain, dar dacă utilizați youtube-ul, scrieți doar “podcast francais/ english” și veți găsi tot felul de video-uri și pentru cei interesați de limba engleză v-am promis un link, click aici.
Programele TV sunt alte instrumente de care ne putem folosi, evident. Eu mă uit, de obicei, pe Discovery, Tv5 Monde și multe altele pe care le puteți găsi și online.
Radiooooooo , nu suntem de modă veche, nu vom merge cu un ditamai aparatul radio după noi, NU, NU, am evoluat, eu mi-am luat niște aplicații pe telefon și când merg la alergat, călătoresc sau fac curățenie, ascult radio străin. Iar telenovelele (soap opera) sunt super practice, văleleuuu, de unde credeți că știe toată lumea spaniolă? Din Înger Sălbatic, Maria Mercedes, Rebelde, Salome.

67386374_357311694953688_8982615866961035264_n

2

Haideți să ne folosim telefoanele cât se poate de mult. Există sute de aplicații pe care le putem descărca pe telefon/ tabletă și pe care le putem accesa oricând. Cât despre grupurile sau paginile de pe facebook specializate pe limbi străine, ei, bine, acolo nu-i mare poveste, cauți cu ajutorul “search”: learning dutch, learning english online, francais facile și lista poate continua. Sunt SUPEEEER PRACTICEEEE!!!!!

67591098_446400012871832_6991022708418936832_n

aaaa, să nu uit: verificați recenziile aplicațiilor înainte să le descărcați.

3

Targetul nostru de cuvinte pe zi. Da, ele pot fi notate pe o agendă (am o colecție întreagă) sau pe telefon, evident (notițe sau reminder). Am folosit multă vreme o aplicație care se numește WordBit, puteai să deblochezi telefonul doar după ce vedeai traducerea unui cuvânt.

Pentru că sunt mulți specialiști care spun că într-o astfel de situație apelăm la memoria de scurtă durată, va trebui să o îmbunătățim (metoda). Prin propriul exemplu, evident, eu îmi verific bagajul de cuvinte vorbind în engleză sau franceză, da, mai vorbesc singură, este un exercițiu foarte bun, nu, nu sunt nebună.

4

Da, este un instrument super fain. Eu, spre exemplu, caut informații despre fotografie, editare, rețete, tehnici de predare. Ai toată libertatea din lume, analizezi cât vrei documentele, nu te presează nimeni și poți reveni asupra lor ori de câte ori ai nevoie, asta dacă nu uiți să le salvezi, bineînțeles.

5

Suntem în era multitaskingului deci învățatul unei limbi străine și alergatul se îmbină armonios. Pe mine mă ajută și mă face să nu mă mai gândesc atât de mult la faptul că nu mai pot să alerg, că am obosit, că vreau o pauză. Mă concentrez la ce ascult în căști și timpul trece mult mai ușor.

SĂ VĂ FIE DE FOLOS !

0 comments

  1. Felicitari! a devenit realitate! entuziasmul si usurinta cu care ai imbinat informatiile imi incanta inima si imi da curaj sa le pun in aplicare ! te astept cu urmatoarele propuneri om frumos si pretios!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *