Ce materiale folosesc?

Îmi place la nebunie să lucrez cu cei mici, este adevărat. Îmi place foarte mult să mă mișc, să alerg cu ei, să mă joc cu ei. Este pasiune, știu. Dar eu combin lucrurile. Alerg cu ei ca să ajung la fructe și să numesc fructele pentru a lua puncte. Aveam obiceiul să le fac celor mici un fel de carnețele de puncte pe care puneam stickere și ștampile. Aveau nevoie să știe că dacă depun efort și se implică și se concentrează, vor avea un sticker și mai frumos. Vă arăt în acest video materialele simple pe care le folosesc, dar cu care putem face o mulțime de activități.

Activitățile de învățare cu cei mici trebuie să fie foarte combinate!

Stau pe scaun, învăț o lecție, apoi mă mișc, repetând cumva lecția nouă. Eu dansam cu cei mici, veneau de drag la mine ca să învețe o limbă străină. Și aveam momente când îmi spuneau părinții că ai lor boboci întreabă de mine : când mă mai duc la Dana?

La plecare, atunci când se auzea soneria, existau reacții de genul: ah, ce? s-a terminat? când a trecut atât de repede? mami, pot să mai stau?

Contează enorm cum te prezinți în fața unui copil. Dacă ești plictisit, frustrat, sictirit, trist, așa va fi și el. Eu lăsam orice și știam că în orele acelea sunt cel mai vesel om și mai creativ pentru a-i face pe cei mici să iubească limbile străine. Culmea, dacă mă simțeam rău din orice punct de vedere și începeam ședința cu cei mici, eram alt om! Mă înveselea. Nu ai cum să rămâi trist lângă un copil care e plin de viață și-și dorește să învețe.

Sfaturile mele în ceea ce privește activitatea de învățare a unei limbi străine cu un copil sunt următoarele:

  1. Mișcă-te! Da, va țopăi, va fugi, va sări, va dansa.
  2. Colorează, decupează, lipește orice! Fișele de lucru să implice activități handmade.
  3. Arată-i copilului cât de mult s-a implicat. De multe ori sunt felicitați pentru orice. Nu! Din punctul meu de vedere, dacă îl vezi fără chef, spune-i: am constatat faptul că astăzi nu ești în apele tale, vrei să discutăm despre asta? Mai presus de toate ești om, apoi îi ești profesor dar, te rog, fii prieten cu el! Trebuie să aibă încredere în tine!  Cei mici nu vor să îi tratezi ca pe cei mici. Nu îmi priește deloc chestia asta cu toți suntem de 10. Nu, nu suntem! Dacă a greșit, are nevoie să știe unde a greșit și că există soluții. Dacă copilul este învățat de la început cu teoria aceasta, n-o să-ți mai plângă atunci când nu ia 10 sau când nu este primul în clasă. Aveți grijă de psihicul lor, căci sunt de 10 când sunt cu voi acasă și de -10 când ajung în mulțime. Pentru fiecare părinte copilul lui este de 10, ce facem? O clasă de zeciști!?
  4. Folosește orice material ai disponibil. Spre exemplu, atunci când predam hainele, alegeam din dulap hainele și mi le denumea. Era altceva. Puteți face o parada de modă dacă faceți activitatea la școală. Eu îi pusesem să confecționeze niște haine, de fapt să recicleze niște haine vechi și să le ofere o altă înfățișare, să le prezinte și apoi să le pună la vânzare. Învățam și strategii de marketing, este super important!

Cam atât!

Bisous!

Ne vedem pe YT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *