Combo Holland- Italy

Weekend Hollando-Venețian

 

Te întrebi de unde și până unde titlul, nu? Ei, bine, da, este vorba despre Mica Veneție din Olanda, mai exact, Giethoorn. De o superbitate absolută, parcă ești într-un studio de filmare, totul este impecabil: gazonul, casele cu stuf, podurile, grădinile, florile, restaurantele, cafenelele și magazinele.

Hotel Huis ten Wolde

 

Ne-am cazat într-un hotel de vis, cu o priveliște absolut superbă, retras și cu o gazdă pe măsura hotelului, am rezervat prin booking. Hotelul se află la 6 km distanță de Mica Veneție

Faleza Giethoorn

 

Am luat-o la pas, străzile sunt micuțe și sunt foarte multe canale, după cum te-ai și așteptat. Am mers direct pe faleză de unde poți închiria o barcă ca să te plimbi pe canal, by the way, noi mergeam mai repede pe jos decât pluteau bărcile căci pe canal erau foarte multe bărci personale sau închiriate, să nu uităm că oamenii chiar folosesc bărcile sub formă de mijloc de transport. Străduțele, mă rog, dacă le pot spune așa, trotuarele, de fapt, sunt înguste, de podulețe nici nu mai zic, oricum , îți spun că este de vis! E de văzut și la pas și cu barca. 

 

Muzeul Giethoorn ‘t Olde Maat Us

 

Altă chestie faină care m-a impresionat a fost muzeul Giethoorn ‘t Olde Maat Us. Pe lângă faptul că am putut să văd la propriu instrumentele pe care le foloseau înainte, hainele și toate cele, toate acestea au fost explicate prin câteva filmulețe. Cumva totul avea loc pe barcă, nuntă sau ritualul funerar, aprovizionarea și chiar transportul animalelor, mie-mi plac povești de genul ăsta, m-a fascinat muzeul în întregime. Apropo, am probat și eu minunații clogs, am fost uimită să găsesc numărul meu, vai, cât sunt de incomozi, încă nu-mi pot da seama cum funcționau oamenii pe vremurile îndepărtate cu așa ceva în picioare, aleluia. Aa, am mai văzut oameni pe stradă sau în parc plimbându-și cățeii cu astfel de clogs în picioare și în ziua de azi.

Steenwijkerland

 

Am hoinărit într-un parc imens în Steenwijkerland  unde am găsit o grămadă de căprioare, eu iubesc animalele foarte mult, așa că eram în culmea fericirii, tot felul de rațe și gâște, nuferi și un verde absolut. Ce bine a mai fost și relaxant!

Dieren Taman Indonesia

 

În ultima zi am hotărât să vizităm o grădină zoologică Dieren Taman Indonesia, am găsit o grămadă de păsări deosebite cu un penaj wow, fără cuvinte și ce mi s-a părut foarte fain este faptul că am găsit și foarte multe obiecte de decor care amintesc de tradiția indoneziană. M-aș băga și eu la un Asia Express, așa ca să gust în totalitate din fiecare cultură în parte. Mă fascinează chestia asta, vreau să vad ce mănâncă, ce fac, ce tradiții au, cum se îmbracă, cum este într-o casă tradițională, care-s cuvintele de bază, însemnând bună ziua, mulțumesc , orice, orice, vreau și eu să văd și să trăiesc astfel de experiențe!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *