Cum ne organizăm pentru un PROIECT

Articolul ăsta este esențial.

 

Am o listă în agendă despre temele pe care să le abordez în vloguri. Realizarea unui proiect se află pe această listă . Voilà, au ieșit trei episoade ușor de urmărit. Nu știu câți dintre voi pun accent cu adevărat pe realizarea unui proiect. Dacă eram într-o sală unde colegii, profesorii prezentau câte ceva, încercam să fiu atentă la fiecare detaliu. Cum reacționează lumea în sală, ce îi adoarme, ce le atrage atenția, ce îi determină să participe activ, să dorească să se implice, să-și spună părerea fie ea pro sau contra.

EP1.

 

Organizarea schematică

În primul episod am vorbit despre cum organizăm schematic un proiect. De ce lucruri trebuie să ținem cont în momentul în care știm că urmează să prezentăm un proiect în fața unei comisii. Am precizat că acest minunat proiect trebuie să te reprezinte. Dacă tu ești foarte colorat, așa va fi și proiectul tău. Dacă ești schematic, ghici ce? așa va fi și proiectul tău.

Etape

Primul lucru de care trebuie să ții cont este că trebuie să fii foarte bine INFORMAT despre subiectul pe care urmează să-l prezinți. Șiiiii să găsești un titlu super atractiv.

A doua etapă: ce suport de prezentare voi folosi? Un PPT, o aplicație online, o platformă. Alege ceva care să fie interactiv.

Ține cont de faptul că prezentarea pe slide nu trebuie să fie înecată în informații. Pe slide trebuie să avem puncte-cheie pe care noi să le abordăm verbal, într-o discuție liberă fără să folosesc abuziv informațiile de pe foaie, citind în continuu fără să privesc publicul.

Trebuie să ținem cont și de faptul că unii oameni primesc informația mult mai ușor din părți audio, alții din informații scrise, alții din informații video, alții din lucru practic. Treci prin toate aceste etape și sigur fiecare din public va pleca din sală cu ceva memorat din proiectul tău.

Este imperios necesar să ai activități care să implice publicul: întrebări despre un video. Vedeți un video și întrebi: de ce credeți că am folosit acest video?Scoateți ideile împreună.

EP2.

Metoda SWOT.

O metoda folosită în firme, dar pe care am adaptat-o situației noastre. SWOT te ajută să-ți dai seama ce este ok, ce nu este ok, ce poate fi îmbunătățit în ceea ce privește proiectul tău. Urmărește video-ul meu și ia și câteva notițe, te vor ajuta.

EP3.

Tehnica anticipării.

Doamne, este așa faină tehnica asta atât de evidentă. Efectiv tu trebuie să devii propriul public.

Prezinți proiectul și apoi te transformi din prezentator în examinator.

Puneți singur întrebările pe care crezi că ți le-ar pune comisia. Fii explorator, extrapolează cât poți de mult subiectul pe care l-ai abordat. Fii cu un pas înainte și astfel îți vei gestiona mult mai bine emoțiile.

 

SUCCES!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *