MirOIrs

Bonjourică,
Dragi elevi, profesori și oameni iubitori de educație și inovație,
Vă povestesc despre un eveniment creat special pentru voi, eveniment susținut de Tea-cher D., Școala Rediu GL și Violeta .

mmmmmmmm

Cum a pornit totul?
Foarte ușor ! Școala Rediu Gl m-a provocat sa fac recenzia unei cărți care m-a influențat. Am ales, eu, Tea-cher D., Profa Virtuală, să vorbesc despre o carte de dezvoltare personală: “Poti sa-ți vindeci viața” de Louise L. Hay. La finalul acestui video-recenzie am dat o temă pentru acasă: fiecare în parte să se filmeze într-o oglindă, spunându-și cele mai frumoase cuvinte despre propria persoană.
A funcționat! Violeta a răspândit “microbul încrederii”, fiind prima persoană pe care am provocat-o la acest exercițiu. Violeta este fosta mea elevă, eleva mea din primul an de învățământ, o elevă care mi-a făcut primul an de învățământ mult mai ușor, care m-a învățat că există elevi motivați, inteligenți, veseli, dar cărora nu le strică niciodată o împinsătură de la spate și o vorbă bună.

Ce scop are acest eveniment?
Am susținut mereu că la școală elevii au nevoie de mai mult decât materia pe care o predai, au nevoie de tine și în calitate de om, tu, un om care pășește prin viață, întâmpinând situații și creând relații cu oamenii pe care-i întâlnește. Pentru a fi fericit, împăcat cu tine însuți, ai nevoie sa te accepți așa cum ești, evitând sa-ți creezi frustrări, să devii anxios, mult prea timid, să reușești să nu fii victima bullying-ului.

Pe ce teorie se bazează acest eveniment ?
Dacă am plecat de la autoarea Louise L. Hay, continuăm tot cu ea. Autoarea susține că dacă lucrăm cu noi înșine, cu mintea noastră, lucrurile din jurul nostru, situațiile, relațiile se vor schimba. De ce susțin eu acest lucru ? Pentru că eu am aplicat această teorie care a avut rezultate foarte bune și o susțin prin propriul exemplu, mai bine nici că se putea.

Ce trebuie să faci?
TEMA PRINCIPALĂ: Ai nevoie de câteva instrumente, de 10 instrumente, tu ești de nota 10 și nu are voie nimeni sa iți spună că nu ești de 10, bine?
1. ai nevoie de tine
2. O oglindă
3. un instrument cu care te poți filma
4. cel mai bun portret al tău, folosind cele mai frumoase cuvinte despre tine
5. curaj (știu că poți!)
6. încredere (noi suntem lângă tine!)
7.salvezi video-ul
8 revizualizezi materialul pe care l-ai pregătit
9. postezi în cadrul acestui eveniment video-ul tău alături de descrierea ta (text)
10. vei da tag altei persoane pe care urmează să o provoci.

 

SĂPTĂMÂNILE PROVOCĂRILOR

Am creat provocări pentru fiecare săptămână în parte pentru a ne cunoaște pe noi înșine mult mai bine. Am să vă dau detalii în următorul articol.

Cât durează evenimentul?
Evenimentul va dura pentru totdeauna. Dacă ne vom opri din postat, vom face exercițiul mereu acasă, în mașină, în tren….peste tot. Nu ne vom opri din exercițiul acesta, e cea mai faină temă pe care trebuie să o faci în fiecare zi pentru tine:să te accepți și să te iubești din ce în ce mai mult! Louise L. Hay spune că pentru a vedea rezultatele, trebuie să avem răbdare, iar pentru noi înșine….merită să avem cea mai mare răbdare!

“Haide, o să iasă super, am încredere”, așa v-am spus și așa a și fost!

 

link-ul către eveniment: https://www.facebook.com/events/3625337844174199/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *