Școala de limba olandeză

Curiozitatea

 

Sunt curioasă mereu când vine vorba despre ceva nou de învățat. Sunt atentă la detalii, notez, modelez și preiau metodele în manieră proprie. Abia așteptam să încep școala să văd cum sunt aici (în Olanda) profesorii, care-s metodele pe care le folosesc, cum ne vor face să învățăm limba dacă nimeni nu știe o limbă de bază. Oameni veniți de peste tot.

Școala

Diferențele sunt de la cer la pământ. Totul este wow. Săpun la baie în baia elevilor, hârtie de mâini, wow, hârtie igienică. Mi-amintesc când eram elevă dacă nu te duceai cu șervețele după tine, era rău. Săpunul nu exista. Te spălai cu apa aia gheață de încremeneai pentru câteva zeci de secunde și încercai să îți revii în următoarele zeci de minute. În școală era mereu frig. Trebuia să stai cu geaca pe tine! Mă gândesc cu groază la situația sanitară actuală din școli. Încă nu-mi vine să cred ca mai există băi în curtea școlii în 2020.

Profesorul

Peter, el este proful nostru și a creat o relație deosebită cu noi. Este haios și plin de viață chiar și la ora 20:15 când începem noi cursurile. Învățăm olandeza prin folosirea limbii direct și mi se pare excelent. Îmi pare rău că n-am avut experiența asta înainte de a ajunge la catedră, aș fi avut mai multe rezultate cu elevii.

Pentru mai multe imagini clare :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *