Un copil, o tabletă și Școala Online

 

Sistemul de învățământ sau prima problemă

 

Părerea mea despre sistemul de învățământ este extraordinar de vastă. Mulți ați constatat frustrările pe care le am legate de tot ceea ce înseamnă învățământ.

Am avut/avem n lucruri lipsă în sistem. Manualele erau schimbate și editate greșit. Ajungeau manualele de tehnologie și sport înaintea celor de română, mate, materii la care se dă examen.

Eram șocată de faptul că exista manual la sport, what? la sport, pur și simplu, se face sport. Bine, asta dacă are chef să te corecteze în cazul în care execuți un exercițiu fizic greșit, ça dépend, normal!

Nu fac nici cea mai mică discriminare între materii, dar sportul s-a făcut tot timpul pe teren, nu în clasă. Este vorba despre prioritatea pe care o au materiile care au nevoie exclusiv de manual!!!!

A doua problemă

 

S-a gândit să vină un val imens de pandemie care nu se mai termină. Pandemie producătoare de stări: ne face nesiguri, mult mai fricoși și stresați că nu știm ce se va întâmpla mâine.

Problema este că am dat cu capul de un zid mai mare decât Zidul Chinezesc. Școala ONLINE. Oamenilor, înveți la facultate să fii prof, la modului psihopedagogic te învață să empatizezi, să te miști prin casă, să interacționezi cu elevul, să le dai fișe, să faci trenulețul, să lucrezi în echipă, să faci piese de teatru, să și cu să multe chestii care implică interacțiunea.

Pandemia nu a generat decât n și mii de postări pe Insta. M-am săturat de online, vreau la școală.

 

Problema cea mai gravă

 

Parcă nu era deja suficient. Problema cea mai gravă este că se fac o mie și una de miliarde de discrepanțe între elevi! Da, vezi bine ce scriu. Am senzația că nu vine nimeni la elevii de la țară să vadă care este situația la ei. Unii n-au cu ce să se îmbrace. Să nu vorbim despre existența unei tablete sau unui telefon în casă ca să se conecteze pentru minunata Școala Online. Detest din suflet discrepanțele astea și mă simt incapabilă să fac ceva pentru ei, eu una, ei atâția.

Echipa tea-cher D.

 

Cu toate acestea, echipa a hotărât să organizeze un proiect caritabil Un copil, o tabletă și Școala Online. Ne-am organizat rapid, am pus cap la cap ideile și-am pornit la drum.

Am creat un grup pe Facebook unde ne-am transformat în negustori cinstiți. Am vândut haine proprii, cărți, genți, bijuterii. Am strâns suficienți bani cât să achiziționăm o tabletă pentru un copil din Rediu, Galați.

Din proiectul acesta am ieșit toți câștigați. Am învățat multe.  Cum să vinzi un produs, cum să-i pui prețul, cum să faci poze pentru a pune în evidență produsul, am învățat să ne încurajăm reciproc . Am învățat că dacă nu încerci, nu ai de unde să știi dacă va funcționa sau nu.

Cea mai prețioasă lecție, în schimb, a fost cea în care am dăruit tableta. Împlinire sufletească. PUNCT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *