Unboxing de amintiri

Amintiri…

Cutia asta de amintiri este ceea ce pe mine mă face să retrăiesc momentele cele mai frumoase din viața mea. Momente de fericire, nostalgie, iubire, încredere, recunoștință. Să nu uităm că amintirile sunt de toate felurile. Fiecare în parte ne călește în cele mai profunde moduri. Nu există ceva sau cineva care să nu-ți oprească pentru câteva secunde timpul în loc.

Despre…

Fie că vorbești despre o poveste de iubire neîmpărtășită, neconsumată. Fie că vorbești despre o iubire care a luat sfârșit fără explicații. Fie că vorbești despre primul sărut, despre prima iubire adevărată. Fie că vorbești despre primul examen. Despre primul eșec. Despre “mulțumesc, mi-ai făcut ziua mai bună”. Despre “hai, să dăm o tură pe faleză la miezul nopții”. Despre “bravo, ai reușit” sau despre “nu-i problemă, tura viitoare va fi mai bine”.

Amintiri…

Ți s-a întâmplat vreodată să-ți schimbi starea după ce îți amintești anumite lucruri? Mi-e da. Am o cutie în care îmi țin n lucruri. Am păstrat amintiri nostalgice, dar și cele care-mi aduceau aminte că sunt prețuită, iubită, că mi se recunoaște munca și că am avut rezultate frumoase, că am influențat în bine zeci de suflete. La un moment dat, am aruncat din aceste amintiri. Am aruncat poze, felicitări care-mi aduceau aminte de oamenii care n-au luptat pentru mine. Le-am ținut câțiva ani buni. Cred că și amintirile astea au o durată, mai ales dacă sunt legate de oamenii care au preferat să nu mai facă parte din viața ta. Vorba aia, oricine poate fi înlocuit. Da, poți fi înlocuit oriunde de oricine. Viața te duce peste tot fără să ai habar. Eu nu m-am gândit că o să plec din România, iar în câteva luni m-am decis. Viața surprinde. Viața nu te lasă să te aștepți la ceva, viața te împinge pe drumuri nesigure, ca apoi tu să le editezi după sufletul și asemănarea ta. Viața te învață.

De toate felurile

Gândul și cuvântul te plimbă peste tot. Mi-am plimbat sufletul prin mâinile oamenilor mari și-ale copiilor. Prin încercări și reușite. Prin lacrimi și râsete. Prin dezamăgire și recunoștință. Numai de tine depinde ce vrei să iei mai departe. Important este să înțelegi că orice amintire te-a transformat în cine ești tu acum. Nu uita: viața te învață, lasă-te învățat.

 

Cu sinceritate,

femeia de la celălalt capăt de suflet, D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *